2009. október 30., péntek

Vacsoracsata 9.hét - Romantikus est Frajt Editnél franciás ízekkel



Frajt Edit

Színésznő

Frajt Edit (Budapest, 1955. november 2. –) színésznő. Tanulmányait 1979-ben fejezte be a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Először a Pécsi Nemzeti, majd a győri Kisfaludy Színház tagja. 1980-ban a Rock Színház alapítói közé tartozott. 1982-től a Magyar Filmgyártó Vállalat, 1986-tól pedig az Arany János Színház társulatának tagja. A Sopoti Fesztiválon 1982-ben elnyerte a legjobb női alakítás díját.
Forrás: wikipedia.org


Romantikus est Frajt Editnél
A pénteki Vacsoracsatában népszerű színésznőnk, Frajt Edit nyűgözte le vetélytársait főzőtudományával.

Hazánk első számú sorozat színésznője, Frajt Edit hosszú-hosszú éveken át köszöntött be mindannyiunk lakásba esténként, Mágenheim doki feleségeként, Julcsi anyukájaként és Vágási Feri szomszédjaként. A több mint tíz évig tartó kultikus sorozat befejezése után több színházba is játszott szerte az országba. Ezen a héten pedig az RTL Klub nézőit szórakoztatta a Vacsoracsata főzőműsorban.

Edit félkész otthonában fogadta vendégeit. A welcome drinket az udvaron szolgálta fel, amihez egy country zenekar adta a talpalávalót.

A fogások finomak voltak. A sajtlevest Feri szerint, Edit túlságosan intenzív sajttal ízesítette, a francia rakott krumpli pedig híg volt.

A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az estet pedig közös énekkel zárták.

Edit romantikus, iskolai tábor hangulatos, közös énekléssel lezárt vacsoráját Feri 8, Dani 9, Zita és Kozsó 10-10 ponttal jutalmazta, így összesen 37 pontot sikerült összegyűjtenie.


Videó





Előétel:

Fokhagymás sajtkrémleves

Hozzávalók:
vaj
liszt
erőleves
fokhagyma
sajt (reszelve és kis kockára vágva)
tejszín

őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
bagett
fehér bor


Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd meleg erőlevessel felengedjük, óvatosan, hogy ne legyen csomós. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, sóval, őrölt fehér borssal, őrölt szerecsendióval. Beletesszük a főzőtejszínt és a reszelt sajtot, felforraljuk, majd a kis kockára vágott sajtot is beletesszük. Pár perc alatt készre főzzük, fokhagymás pirítóssal tálaljuk.



Főétel:

Fűszeres szeletek francia rakott krumplival

Hozzávalók:
burgonya
tojás
reszelt sajt
vaj
tejföl

őrölt bors
szerecsendió
zsemlemorzsa
tarja
pulykamell

Pác:
joghurt
mustár
grill fűszerkeverék


A burgonyát és a tojásokat megfőzzük. A vajat és a tojássárgáját kikeverjük, hozzátesszük a tejfölt, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A reszelt sajtot és a habbá vert tojásfehérjét belekeverjük.
Ezután beletesszük a karikára vágott főtt burgonyát és a szeletekre vágott kemény tojást.
Összekeverjük és az egészet vajjal megkent és zsemlemorzsával meghintett sütőtálba öntjük. A tetejét reszelt sajttal gazdagon megszórjuk, vajjal megcsepegtetjük, és végül aranysárgára sütjük. A húsokat kiklopfoljuk, majd az elkészített pácban megforgatjuk. Sütésig hűtőben tároljuk.



Desszert:

Lime-os túrótorta

Hozzávalók:
két csomag győri csokis keksz
10 dkg vaj
0,5 kg
tehéntúró
0,5 kg mascarpone
2 doboz sűrített tej
1 narancs és egy lime reszelt héja és leve
1 zacskó vaníliás
cukor
2 csomag zseléfix

A tészta elkészítéséhez az apróra összetört kekszet olvasztott vajjal összekeverjük. Két részre osztjuk, az egyik az alja a másik a teteje lesz.

A töltelék:
A tehéntúrót, a mascarponét, a sűrített tejet, a gyümölcsök reszelt héját és a vaníliás cukrot összekeverjük. A gyümölcsök levét a zseléfixszel összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a kikevert túrókrémhez.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába a két rész tészta közé a krémet betöltjük. Az elkészített tortát egy napig hűtőben állni hagyjuk.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template