2009. október 26., hétfő

Vacsoracsata 9.hét - Karsai Zita arab ízekkel próbálta elvarázsolni vendégeit



Karsai Zita

Táncosnő

1979 március 16-án született, Budapesten. 1994-1995-ig a Pécsi Művészeti szakközépiskolában tanult, majd 1995-1999-ig a Talentum Nemzetközi Tánc- és Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója volt. 1998-tól televíziós produkciókban lépett fel.
Forrás: karsaizita.hu


Arab finomságok Karsai Zitánál

Gyönyörű táncosnőnk a hétfői Vacsoracsatában az arab világba kalauzolta el vendégeit. A szokatlan ízvilág azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Az ország egyik legszebb, legtehetségesebb és legismertebb táncosnője, Karsai Zita nem csak a táncrajongók szeretik, rajongói között azok a férfiak is megtalálhatók, akik kikapcsolódás gyanánt csak férfimagazinokat böngésznek.

Gyönyörű bájait a hétfői adásban is megmutatta, vacsoravendégeit ugyanis egy szemet gyönyörködtető hastáncruhában várta. A welcome drinket a medence mellett szolgálta fel, a vacsora helyszínül pedig az ebédlőt választotta.

Zita arab menüsora nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az előétel csak Kozsónak ízlett, a főétel azonban már fogyasztható volt. Az est utolsó fogása, a desszert sem aratott osztatlan sikert.

Karsai művésznő az estét egy hastáncprodukcióval zárta. Rákóczi Ferenc és István Dani 7-7, Frajt Edit 8, Kozsó pedig 10 ponttal jutalmazta házigazdájuk főzőtudományát, így összesen 32 ponttal büszkélke


Videó





Előétel:

Humusszal töltött paradicsom

Humuszhoz:
3 üveg csicseriborsó konzerv
fél teáskanál őrölt római kömény
fél citrom leve
ízlés szerint chili paprika
1 dl extra szűz olívaolaj
2 szál újhagyma

darált bors

Egy kis serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a felszeletelt újhagymát, szórjuk rá az őrölt római köményt, és addig pároljuk, míg puha nem lesz.
Szűrjük le egy a csicseriborsót, a főzőlevéből fogjunk fel egy edénybe. Tegyük a borsószemeket egy konyha gyorsvágó gépbe, daráljunk rá borsot, karikázzunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű chili paprikát, majd ízesítsük kevéske sóval és a citromlével. Tegyük hozzá a megpárolt újhagymát, kapcsoljuk be a gyorsvágó gépet, pépesítsük pár percig, majd csorgassunk hozzá az olívaolajat, pár perc után hígítsuk fel a borsó főzőlevével.
Vágjuk le a paradicsomok tetejét, teáskanállal vájjuk ki a belsejét, majd töltsük meg a humusszal. Tegyük egy tepsire, tetejére daráljunk borsot, majd pirítsuk meg a grillsütőben.
Tegyünk tányérok aljára salátaleveleket, majd helyezzük rá a megtöltött paradicsomokat, mellé pitakenyeret kínáljunk.



Főétel:

Marokkói fahéjas csirke tajine-ban, kuszkusszal

Marokkói fahéjas csirke
5 db csirkemell filé,
1 csipetnyi sáfrány
2 evőkanál vaj
1 db vöröshagyma
1 db fahéjrúd
fél teáskanál őrölt gyömbér

őrölt bors
2 db paradicsom
1 evőkanál méz
1 db csirkeleves kocka

Vágjuk a csirkemell filéket nagyobb darabokra, majd sóval és őrölt borssal szórjuk meg. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett csirkemell darabokat és erős lángon addig pirítsuk, még a külső része pirosodni kezd.
Ezután vegyük ki a lábasból a húsdarabokat és szórjuk bele a finomra összevágott vöröshagymát és pároljuk pár percig. Tegyük vissza a csirkehúst a tagine edénybe, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott paradicsomot, majd fűszerezzük őrölt gyömbérrel, fahéjjal, sáfránnyal. Öntsünk rá két decinyi vizet, morzsoljunk bele egy csirkeleves kockát, csorgassuk bele a mézet és lefedve kis lángon pároljuk 30-35 percig.
Ha elkészült kuszkuszt kínáljunk köretnek hozzá.


Kuszkusz
2 száj újhagyma
2 pohárnyi kuszkusz
2 db paradicsom

darált bors
petrezselyem zöldje

Csorgassuk egy nagy serpenyőbe az olívaolajat, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a kis kockákra felvágott cukkínit, a felkarikázott újhagymát és pároljuk közepes erősségű lángon párpercig. Öntsünk rá két pohárnyi vizet, ízesítsük sóval, kevéske darált borssal majd forraljuk fel. Öntsünk hozzá a két pohárnyi kuszkuszt (azt a poharat használjuk, amivel a vizet öntöttük), forraljuk fel, fedjük le fedővel, és azonnal vegyük le a tűzről. Körülbelül öt perc elteltével tegyük hozzá az összevágott petrezselyem zöldjét, a felkockázott feta sajtot, majd villával keverjük össze, hogy szépen fellazuljon.



Desszert:

Sült puding



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template