2009. október 19., hétfő

Vacsoracsata 8. hét - Emilio olaszos vacsorával készült vendégeinek



Emilio

Énekes

Emiliot hosszú évek óta kiváló dobosként és énekesként tartják számon a jazz világában. A hazai nagyközönség azonban csak néhány éve ismerte meg, amikor kiadta első pop lemezét. Mindemellett egy igen költségkímélő és különös hangszeren is játszik, tudniillik ő az egyik legtehetségesebb magyar BeatBox, azaz szájdob előadó.
Forrás: rtlklub.hu

Emilio 1976. augusztus 16-án született. Zenei pályafutását dobosként kezdte. A nővérének udvarolt egy dobos srác, akitől kapott egy oktató videókazettát, így autodidakta módon elkezdte a tanulást. Nem telt bele két hét, már saját dobkészletén gyakorolt.

Profi dobosként budapesti vendéglátóipari helyeken zenélt, és szinte minden magyarországi dzsesszfesztiválon fellépett. 2001-ben elnyerte a brüsszeli Hoelairt Fesztiválon "Az Év Legjobb Európai Jazz Dobosa" címet. Énekesi és dobos tudása mellett érdekes szájdobolás technikáját is előszerettetel mutatja meg közönségének.

Négy évig a bécsi Mariott Hotelben játszott, ahol egy alkalommal Chick Corea jazz óriással is összefutott.

Hazatérve saját zenekarával kezdett koncerteket adni, valamint nekilátott saját albuma munkálatainak. 2003 őszén jelent meg Emilio debütáló albuma, a Nagyon nagy világ, amelyet a szakma és a közönség is pozitívan fogadott.

2004-ben a Mahasz Fonogram gálaestjén elnyerte az "Év Felfedezettje" díjat. Ugyanebben az évben a T-mobile "Kapcsolat" koncerten Sting előtt lépett fel.

2005. október 7-én jelent meg második albuma, amely a "Valamit el kell mondjak" címet kapta.

Forrás: storyonline.hu/sztarlexikon



Egy különleges este Emilioval
A hét első sztárszakácsa az elismert jazz dobos és énekes, Emilio volt.

Emilió saját otthonában látta vendégül vetélytársait. Az adás elején megmutatta otthonát, és gyermekeit.

Népszerű zenészünk semmit nem bízott a véletlenre, még az alapanyag beszerzését sem, és a főételhez szükséges húsért egy igazi marhafarmra ment, a tésztát pedig maga készítette.

A desszertet sajnos elrontotta, de Emilio egy percig sem csüggedt, és improvizált egy másik finomságot.

A welcome drinket a nappaliban tálalta fel. Az olasz üdvözlő ital mindenkinek ízlett. A vacsora előtt beatboxolt egy keveset, majd bevonta vendégeit is, ő adta a ritmust, Gabi és a többiek pedig énekeltek.

A vacsora nem aratott osztatlan sikert, a társaság azonban már az első estén összekovácsolódott. Emilio az estét egy meglepetés produkcióval zárta. Rontó Attila kíséretével - a Csillag születik első széria egyik versenyzőjével - előadta a Ne nézz vissza rám… című nagysikerű dalát.

Gabi 7, Tibor 8, Erika 9 ponttal jutalmazta Emilio vacsoráját, így összesen 24 ponttal büszkélkedhet.


Videó



Emilio különleges vacsorája nem aratott osztatlan sikert vendégei körében.

Előétel:

Spenótos polenta pizza

Hozzávalók:
40 dkg kukoricadara
tengeri só
bébi paraj
fokhagyma
olivaolaj

A kukoricadarát megfőzzük, majd kiöntjük egy tepsibe, és amikor kihűlt formára vágjuk. Rátesszük a megpárolt fokhagymás bébi parajt és máris tálalható.


Az előételről:
Az est első fogása nagyon ízlett a vendégeknek, legalábbis az asztalnál ezt mondták az interjúban azonban már más véleményen voltak. Gabi szerint, a spenótos polenta pizza nagyon tömény volt, de a parmezán sajt feldobta.



Főétel:

Pasta Con-Emilio fehérboros borjúval

Hozzávalók:
2 kg borjú szűzérme
60dkg vaj
olivaolaj
tengeri só
bors
fehérbor
borecet
pasta

A húst megsózom, borsozom és megsütöm.

Köret:
Megolvasztom a vajat, hozzáöntök egy kevés borecetet, jó minőségű fehérbort, majd sózom, és fokhagymával ízesítem, és végül összekeverem. Ráöntöm a tésztára és máris tálalható.


A főételről:
A főétel azonban már mindenkinek ízlett, nem győzték dicsérni. A házi készítésű tészta is kifogástalan volt, a hús pedig a sztárvendégek szerint legendásan finom.



Desszert:

Pisai szedertorony

Hozzávalók:
szeder
cukor
balzsamecet
mascarpone
mandula likőr
mandula
vaníliás cukor
habtejszín

Karamelizálom a cukrot, majd összekeverem a balzsamecettel, hozzáöntöm a mascarponét, egy csomag vaníliás cukrot, a mandula likőrt, és egy doboz habtejszínt. Összekeverem, szederrel és mandulával díszítem.


A desszertről:
Az est utolsó fogása egy rögtönzött finomság volt, mert a menükártyán feltüntetett desszertet Emilio elrontotta.


Forrás: rtlklub.hu


0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template