2009. október 2., péntek

Vacsoracsata 5. hét - Marenec Fruzsina "countrys" hangulatú vacsorára várta vendégeit


Marenec Fruzsina

Műsorvezető

Marenec Fruzsina 1989 június 14-én született. Általános iskoláját Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában végezte, Hódmezővásárhelyen. Szinte kitünő tanuló volt. A Barátok Köztből ismerhetjük, ahol 1998 óta Harmathy Emma szerepét játsza. Hódmezővásárhelyről költözött Budapestre.
Forrás: sztarlexikon.hu

A pénteki Vacsoracsatában Marenec Fruzsina kápráztatta el vetélytársait főzőtudományával

A hét utolsó házigazdája a Barátok közt Emmája volt. A kedves, belevaló sztárséf korán reggel útnak indult, hogy beszerezze a vacsorához szükséges alapanyagokat. Egész nap sürgött-forgott a konyhában, hogy elkészítse élete első háromfogásos menüjét.

Vendégeit motorcsónakkal vitette a vacsora helyszínre. A welcome drink házi pálinka volt, ami után egy bikarodeózásra invitálta Fruzsi vendégeit. Elsőként Előd merészkedett fel a bika hátára, de másfél másodpercnél nem bírta tovább. A második versenyző Ada volt, aki nyolc másodpercig tudott a bikán maradni, Előd szerint azért, mert a fiatal anyukának jó a combizma, amit ex-férjétől, Timotól hallott. A harmadikként Gábor próbált szerencsét, aki szintén nyolc másodpercig bírta a bika hátán. Végül Louanda is bikára pattant, vagyis csak szeretett volna, mert még indulása előtt leesett a hátáról.

Ezután végre terítékre került Fruzsi első háromfogásos menüje. A vacsorát Fruzsi egy country bulival zárta. Az adás végén a sztárvendégek elmondták, elégedettek az estével, a hangulat nagyon jó volt, és Fruzsi vacsorája méltó lezárása volt a hétnek.

Gábor és Előd 8-8, Ada és Luanda 9-9 ponttal jutalmazta Fruzsi szakácstudományát, így összesen 34 ponttal büszkélkedhet.


Videó






Előétel:

Country leves

Hozzávalók:
koriander
petrezselyem
fél kg-fejtett bab
fél kg –kukorica
fél szál kolbász
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
spagetti tészta

Elkészítés:
A babot és a kukoricát vegetás vízben feltesszük főni. Közben megdinszteljük a hagymát, rászórom a petrezselymet és a szeletekre vágott kolbászt. Tűzről levéve, rászórom a pirospaprikát, majd bele a levesbe. Újraforráskor beletesszük a spagetti tésztát ízlés szerint


Az előételről:
Fruzsi levese egy kicsit csípősre sikeredett, ami Előd kivételével senkit sem zavart, sőt Ada még külön örült is neki, hogy végre egy csípős fogás is terítékre került a héten.



Főétel:

Steak-ek zöldséges palacsintaágyon, dollár-csipsszel

Hozzávalók:
1 db cukkini
2 db hagyma
2 db paradicsom
6 ek finomított repceolaj /olíva olaj
3 ágacska kakukkfű
1 ek őrölt koriander
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl sör
1 cs sütőpor
1 ágacska rozmaring
1 ek cukor
2 cs petrezselyem

bors
fél kg burgonya a dollár-chipshez

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit felszeleteljük. A hagymát negyedeljük. A paradicsomot is négybe vágjuk, magját eltávolítjuk.
2 ágacska kakukkfüvet finomra vágunk, és a korianderrel együtt 4 ek finomított olajba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Ebbe a páclébe tesszük a zöldségeket.
A lisztet tálba tesszük, a sütőporral összekeverjük. Közepébe lyukat formálunk, ebbe tesszük a tojást, a sört, és a megmosott, apróra vágott maradék kakukkfű és rozmaring ágacskákat, valamint a cukrot. Habverővel simára keverjük. 30 percig pihentetjük.
Palacsintasütőben a maradék olajjal vékony palacsintákat sütünk. A sütő rácsára egymás mellé fektetjük a kisült tésztákat és 140°C-on ropogósra sütjük.
A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, leveleit lecsipkedjük és egy magas edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és botmixerrel összeturmixoljuk. Hűtőbe tesszük.
A pácolt zöldségeket a grillen ressre sütjük, ráhelyezzük a palacsintákra és az olajos öntettel meglocsoljuk.
A burgonyát nagyon vékony szeletekre vágjuk és serpenyőben ressre sütjük.


A főételről:
Az est főfogása mindenkinek ízlett. A különlegesen bepácolt húsok és a zöldségek osztatlan sikert arattak a vendégek körében, a palacsintát viszont már a fatányéron hagyták.



Desszert:

Barackos túróslepény vaníliaöntettel

Hozzávalók:
1/2 kg túró
1 doboz tejföl
6 tojás
vaníliás cukor - ízlés szerint
kristálycukor - ízlés szerint
citrom
6 kanál liszt
1/2 cs. sütőpor - én az egészet bele szoktam tenni
mazsola
fél kg sárgabarack
2 cs. vanília öntet

Elkészítés:
A túrót, tejfölt, cukrot, a citrom héját, a citrom levét és a 6 tojás sárgáját összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a mazsolát. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a többihez.
Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.


A desszertről:
A gusztusos finomság csak látványában volt étvágygerjesztő. Kóstolás után még Fruzsi is belátta, hogy egy kicsit túlsütötte ezt a fogás és a túrót sem érezni benne.


Forrás. rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template