2009. október 12., hétfő

Gregor Bernadett spanyol hangulatú vacsora estje - Vacsoracsata 7. hét


Gregor Bernadett

Színésznő

Gregor Bernadett (Szeged, 1972. május 1. ) magyar színésznő, popénekes, Gregor József operaénekes lánya. A Magyar Színház tagja. Férje, Somogyi István.
1995-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Horvai István és Kapás Dezső osztályában. 1996-tól a Nemzeti Színház, 2000-től a Pesti Magyar Színház tagja. Forrás: wikipedia.org
Számos színházi szerep mellett a Jóban Rosszban című sorozatban szerepelt.


Az igéző tekintetű színésznő idegesebb volt, mint egy premier előtt, ám végül alaptalannak bizonyult a félelme

A Vacsoracsata hétfői szakácsa, Gregor Bernadett egy különleges, spanyol vacsorára invitálta vendégeit. A két gyermekes anyuka otthonosan mozog a boltban, és a konyhában is, még sem volt nyugodt, hiszen olyan ételek kerültek a menükártyájára, amelyeket még sosem főzött.

Berni a vásárlást nem bonyolította túl, gyakorlott háziasszonyként tudta mit hol talál, így gyorsan végzett is az alapanyagok beszerzésével. Egyedül azt fájlalta, hogy kisfia, Álmos óvodában volt, így nem kísérhette el őt.

A főzést a Gazpacho, azaz a hideg zöldséglevessel kezdte. Ezzel hamar elkészült, következhetett a főfogás, a paella. Bernadett desszertnek túrófánkot kínált, mivel ez az egyetlen édesség, amit el tud készíteni.

Miután az asztalt, és önmagát is kicsinosította, az egzotikus szépségű színésznő nekilátott az üdvözlő italok porciózásának. A társaságot Sangriával és tüzes flamenco-oktatással várta. Cooky a vörös nedű helyett limonádéval koccintott, de a táncból ő is kivette a részét. A leglelkesebb tanoncnak azonban Feró bizonyult, aki állítása szerint nem túl gyakorlott a latin táncokban, mégis nagyon kitett magáért, még az egyik táncosnő fejét is majdnem elcsavarta.

Bernadettnek nem volt könnyű dolga a hét első napján, a társaság épp csak elkezdett összeismerkedni, és Cooky küzdelme a tenger gyümölcseivel sem volt túl bíztató. Az este végül mégis jól sikerült, és ez a pontozáson is meglátszott.

Feró és Cooky 9, míg a lányok 10-10 pontot adtak Berninek, így 38 ponttal zárta az estét.


Videó





Előétel:

Hideg gazpacho

Hozzávalók:
50 dkg friss érett paradicsom
2 liter paradicsom ivólé
1-1 db színes kaliforniai paprika
20 dkg kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 ág friss bazsalikomlevél

darált bors
pár csepp tabasco szósz

A sűrű friss paradicsomszószt tegyük egy nagy üvegtálba, reszeljük bele a fokhagymát, csorgassuk bele az olívaolajat és a balzsamecetet, daráljunk rá borsót és ízesítsük sóval és pár csepp tabasco szósszal. Adjuk hozzá a kis kockákra felvágott uborkát, paradicsomot, paprikákat és a finomra összevágott lilahagymát is. Keverjük hozzá a csíkokra felmetélt bazsalikomlevelet, és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Tálaljuk üvegtálkákba vagy üvegpoharakba, melléje olívaolajon megpirított kenyérkockát, vagy kenyérszeleteket kínáljunk.


Az előételről:
A gazpacho, vagyis hideg zöldségleves osztatlan sikert aratott. A tálaláson Bernadett vendégei meglepődtek kicsit, hiszen nem minden nap lát az ember kancsóban felszolgált levest, de az ízekre nem akadt panasz. Feró is csak annyi kritikát tudott felhozni, hogy jobban szereti a meleg leveseket, de ha a híresen finnyás Cooky elégedett volt, akkor negy probléma tényleg nem lehetett az étellel.



Főétel:

Paella tenger gyümölcseiből

Hozzávalók:
2 pohár hosszúszemű rizs
2 csipetnyi sáfrány
50-70 dkg vegyes tenger gyümölcse
rákok
polipok
kagylók
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1-1 db színes paprika
1 marék fekete és zöld olajbogyó
2 dl fehérbor

bors
2 maréknyi fagyasztott zöldbab zöldszínű
4-5 evőkanál olívaolaj, fél citrom

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, tegyük bele a felcikkezett hagymát, majd pároljuk pár percig, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, keverjük jól össze, utána tegyük bele az ujjnyi csíkokra felvágott paprikát. egy percig pirítsuk, majd szórjuk rá a rizst. Forrósítsuk még egy percig, utána tegyük bele a sáfrányt (tehetünk bele egy teáskanál őrölt kurkumát is, hogy szép sárga legyen). Öntsük fel 3 pohárnyi vízzel, úgy hogy az egyikbe beletöltsük a bort is (összesen 3 pohárnyi folyadék kell hozzá, abban a pohárban kell kimérni, amiben a rizst). Tegyük bele a tengergyümölcseit, sózzuk, ízesítsük borssal, citromkarikákkal, és szórjuk bele az olajbogyókat is. forraljuk jól fel, fedjük le fedővel, és forró 150 fokos sütőbe tegyük. 15-20 perc alatt készre párolódik. Saját edényében tegyük fel az asztalra.


A főételről:
A második fogás is egy spanyol különlegesség volt, paella tenger gyümölcseivel. Berni nem tudhatta, hogy francia vendége ki nem állhatja a tengeri herkentyűket, Cooky azonban jó vendéghez méltón, bátran megküzdütt a kagylókkal és polipokkal. Lilla, Erika és Feró viszont meg voltak elégedve a rizses különlegességgel, jóízűen falatoztak a főételből.



Desszert:

Túrófánk

Hozzávalók:
50 dkg túró
4-5 tojás
25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só

Elkészítés:
Minden hozzávalót összegyúrunk. Vizes kanállal szaggatjuk, és forró olajban kisütjük. Ha kész, vaníliás porcukorral meghintjük.


A desszertről:
Az édesség kicsit kilógott a menüsorból, hiszen semmi köze nem volt az Ibériai-félszigethez. A színésznő gyermekei kedvencét, túrófánkot készített. Bár Erika jobban örült volna, ha a desszert frissen, melegen van tálalva, így sem tudott senki belekötni a harmadik fogásba, így Berni vendégei tele hassal, és jókedvűen távoztak a vacsoráról.



Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template