2009. október 16., péntek

Cooky hamisítatlan francia menüsorral várta vendégeit - Vacsoracsata 7. hét


Cooky

Műsorvezető

Igazi nemzetközi sztár. Apukája magyar, anyukája francia/görög. Cooky Párizsban nőtt fel, ott is kezdett rádiózni. Mindig is érdekelte mi zajlik egy rádiós stúdióban, így kíváncsiságának engedve felhívta az egyik francia műsorvezetőt, látogatást tett a rádióban és tudta, hogy megérkezett arra helyre, amely álmaiban is szerepelt.

Becenév: Cooky
Ilyen vagyok: vidám, pörgős
Ilyen nem vagyok: rosszkedvű
Mánia: repülés
Kedvenc színész/színésznő: Al Pacino
Kedvenc film/DVD: túl sok van
Kedvenc előadó: Michael Jackson/Madonna
Kedvenc parfüm: Jean Paul Gaultier
Kedvenc édesség: palacsinta
Kedvenc sport: foci és Forma1
Kedvenc szín: piros
Kedvenc étel: töltött káposzta
Kedvenc ital: Coca-cola
Kedvenc város: Párizs
Amit kihagynál a mindennapjaidból: bevásárolni
A legfeleslegesebb dolog, amit megvettél: joystick
Első mondatod a rádióban: Rádió 1 csak igazi mai sláger megy
Legnagyobb bakid: sok van, mert túl gyorsan beszélek
Ha nem rádióznál, mi lennél?: pilóta
Mi akartál lenni gyerekkorodban?: rádiós, tv-s, pilóta

Forrás: radio1.hu


A francia fiú igazán kitett magáért, előételével pedig alaposan meglepte a Vacsoracsata többi sztárját

Cooky saját házában fogadta a hozzá érkező éhes vendégeket. Feróval való fogadása miatt bemutatta már az adás elején, hogy tud zongorázni és megígérte, ezt este is megmutatja majd Ferónak.

Láthattuk a lakását, saját szobáját, irodáját, repülős ereklyéit. Elmesélte azt is, amire mindenki kíváncsi, azaz hogy honnan kapta a Cooky nevet.

Mindenki meglepődött a menüjén, ugyanis a válogatós Cooky csigát és kagylót készített előételnek. A welcome drinket a nappaliban szolgálta fel, egy kevés szalámi és olíva bogyó mellett. Visszatértek a fogadáshoz, amit Feróval kötött, és Cooky bemutatta zongora tudását. Végül Feró alul maradt és még egy Calvadost kellett innia. A zongorajáték után rögtön folytatódott a meglepetések áradata. Tibor, Cooky régi barátja harmonikázott a vendégeknek. Erikával táncra is perdültek kicsit. Cooky azonban sokáig nem pörgethette Erikát, ugyanis Suzy, a kutya kicsit féltékeny lett, ezért kénytelenek voltak hármasban táncolni.

A vacsorát a verandán tálalta a francia "szakács". A csiga nem várt pozitív fogadtatásra talált. Egyedül Berni nem tudta megenni, a többiek azonban bátran falatoztak a puhatestűből. A desszertet is egy kicsit különlegessé varázsolta Cooky, lángoló palacsintát kínált. Az este végén pedig kan-kan táncos lányok érkeztek, valószínűleg Feró legnagyobb örömére. Táncra perdült Cooky, Lilla és Erika is. Nem maradt más hátra, mint az eredményhirdetés!

Cooky-nak Berni és Lilla 10, Erika és Feró 9 pontot adtak, a műsorvezető így holtversenyben a második helyen végzett a 39 pontjával


Videó





Előétel:

Fokhagymás feketekagyló töltött csigával

Moules farcies / Fokhagymás sült feketekagyló

Hozzávalók:

2 kg előfőzött feketekagyló,
25 dkg teavaj,
1 csokor apróra vágott petrezselyem,
1 fej fokhagyma

A kagylót fel kell melegíteni addig, amíg ki nem nyílnak, majd egyesével meg kell kenni a már előre összekevert vajas, fokhagymás, petrezselymes krémmel. Aztán max.15 percig sütjük 180 fokos előmelegített sütőben


Az előételről
a vendégek legnagyobb döbbenetére kagyló volt az első fogás. Cooky nem szereti a tengeri herkentyűket, de mint mondta, nem akart önző lenni, ezért kedveskedett a csapatnak ezzel a finomsággal. A csigát fenntartásokkal kezelték a sztárok, de Berni kivételével végül mindenki megszerette a francia ínyencséget.



Főétel:

Francia vörösboros kakas, gombával, krumplipürével

Cocq Au Vin / Vörösboros kakas

Hozzávalók:

Személyenként 1 kakas comb és 1 kakas mell,
25 dkg gomba,
15 dkg füstölt bacon,
1 hagyma,
1 üveg száraz vörösbor,
3 dkg liszt,
1 dl olaj,
só, bors

A húsokat előpirítjuk az olajban, aztán ráöntjük az üveg száraz vörösbort. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és a felkockázott szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, majd kb. 75 percig közepes lángon lefedve főzzük. Ezután még hozzáadjuk a felkarikázott gombákat és a lisztet, majd 10 percig összefőzzük az egészet. Köretnek burgonyapürét készíthetünk hozzá.


A főételről:
A gall kakas a franciák emblematikus állata. A híres szárnyas most a tányéron végezte, vörösborral nyakonöntve. Bár Lilla nem szereti a kakast, sem az ételben található gombát, de nem akarta megbántani vendéglátóját, így ő is megkóstolta az ételt. A többiek azonban elismerően nyilatkoztak a főételről.



Desszert:

Gundel palacsinta és Grand Marnier palacsinta

Hozzávalók:

1,5 liter tej,
3 tojás,
50 dkg liszt,
darált dió,
2 evőkanál rum,
1 dl tejszín,
1 evőkanál cukor,
1 dl Grand Marnier (narancslikőr)

Megsütjük a palacsintákat.

Gundel palacsinta:
A töltelékhez összekeverjük a diót a cukorral és a rummal, valamint a felvert tejszínnel.

Grand Marnier palacsinta:
A palacsintára ráöntjük a likőrt majd meggyújtjuk.


A desszertről
Cooky profi palacsintasütő, és bár a gundel palacsinta nem francia különlegesség, hogy ne lógjon ki a sorból a desszert, bemutatott egy flambírozott desszertkülönlegességet is.


Forrás: rtlklub.hu

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template