2009. szeptember 22., kedd

A Vacsoracsata ma esti vendéglátója Szulák Andrea volt


Szulák Andrea

Énekesnő, színésznő, műsorvezető

Sokáig külföldön vendég tánczenész volt. Gyakran lép fel musicalekben és zenés darabokban. 1991-ben Moszkvában megnyerte az OIRT-fesztivál nagydíját.
1994-ben az év énekesnőjévé választották.
Jelenleg a Magyar Televízió műsorvezetője.
Forrás: wikipedia.org


A háziasszonyok királynője: Szulák Andrea!

Rutinos, magabiztos és kedves. Népszerű műsorvezetőnk vendégszeretetével és főzőtudományával lenyűgözte sztárvendégeit.

Kedd este Szulák Andreára került a sor, hogy elkápráztassa vendégeit főzőtudományával. A színész-énekesnő náthásan, de hatalmas lendülettel vetette bele magát a munkába. Rutinossága már a vásárlás során megmutatkozott.

Zitához hasonlóan Andrea is külön főfogással készült vegetáriánus vendégeinek. Zoli és Ildikó a húsos főétel helyett rákos finomságot kapott.

A vacsora nagyon kellemesen zajlott, egyedül Zita elégedetlenkedett, ugyanis ő nem szereti a mascarponét, de hogy ne bántsa meg vendéglátóját mégis megkóstolta. A vacsora után egy meglepetés játék várta a vendégeket.

Andrea Zitától csak 8, Ildikótól 9, Attilától és Zolitól pedig 10-10 pontot kapott, így összesen 37 pontja van.






Előétel:

Fokhagymás spagetti

Hozzávalók:
4-5 átpréselt fokhagymagerezd
10 dkg vaj
fél kiló spagetti
2 ek olaj
5 ek finomra vágott petrezselyemzöld
3-4 peperoni (zöld, piros)
reszelt parmezánsajt


Elkészítés:
A vajat felmelegítem, beledobom a zúzott fokhagymát, a peperonit és a petrezselymet. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" főzöm. Leszűröm, és előmelegített tálba teszem. Az asztalra teszem a kifőtt tésztát, a sugo-t ráöntöm, és két villával átkeverem. Reszelt sajtot teszek mellé.


Az előételről:
Az est első fogásaként fokhagymás spagetti került Andrea asztalára. Az olasz specialitás olyan ízletes és finom volt, hogy az éhes celebek nem győzték házigazdájukat dicsérni.



Főétel:

Korianderes csirke avokádóval salátaágyon

Hozzávalók:
600 g csirkemellfilé
1 kis fej hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 ek olívaolaj

bors
4 ek finomra vágott korianderzöld

Elkészítés:
A csirkét kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben felforrósított olajon üvegesre pároljuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a csirkét. 5 - 10 perces állandó kevergetés mellett aranysárgára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a korianderzöldet. Salátaágyon tálaljuk.


A főételről:
Az est főfogása korianderes csirke volt avokádóval, salátaágyon tálalva, a vegetáriánusoknak pedig rákkal töltött avokádó. Zoli nagyon örült, hogy Andrea is éppúgy, mint Zita gondolt rájuk és külön főételt készített nekik. Ildikó azonban annyira megkívánta a vetélytársaik fogását, hogy egy este erejéig felhagyott a vegasággal.



Desszert:

Gyümölcsös mascarpone

Hozzávalók:
6 db kosárka
125 g mascarpone
3 ek tej
2 ek lemon curd
100 g bogyós gyümölcs (málna, szeder, ribizli stb)
3 ek kristálycukor
1,5 ek víz

Elkészítés:
A mascarponét a tejjel habosra keverjük és hozzáadjuk a citromkémet. A cukrot és a vizet egy kis lábasban addig melegítjük, míg a cukor felolvad és szirupot nem kapunk. A tűzről levéve a bogyós gyümölcsöket beleforgatjuk a szirupba, vigyázva, nehogy összetörjenek.
A kosárkákba kanalazzuk a mascarpone krémet és elosztjuk a tetejükre a gyümölcsöt. A lábas aljában maradt gyümölcsös sziruppal meglocsoljuk mindegyiket. Azonnal kínáljuk. (Ha sokáig áll így, akkor a kosarak tésztája túlzottan lágy lesz.)


A desszertről:
Az estét Andrea egy gyümölcsös mascarponéval zárta, ami épp úgy, mint az előző két fogás, kifogástalan volt.



Forrás: vacsoracsata.tv

6 megjegyzés:

Unknown on 2009. szeptember 23. 16:39 írta...

Én arra a receptre lettem volna kíváncsi amit Sz A főzött, de ezek a receptek nem egyeznek a látottakkal. Én ezeket csak kamu recepteknek hívom, kár, hogy ilyen igénytelen a szerkesztő.

kazsuzsi on 2009. szeptember 23. 21:40 írta...

Igen, sajnos sokszor (mint pl most is) nem sok köze van a műsorban látott ételekhez. Csupán a lényeg hiányzik. (pl a salátáról a mogyoró, a desszertől a babapiskóta és még ki tudja mi minden).

Unknown on 2010. június 16. 15:00 írta...

Nagyon pontatlan a receptleirás:a pohár a kosárka, hol az avokádo? Nem kell igy kapkodni, a minőség lenne fontos....vagy csak a HIR érdekes...akármilyen?
Margo

Andru1 on 2011. augusztus 29. 23:25 írta...

A csirkesalátában valóban volt avokádó, a videóban látható, ahogyan Andi kis darabkára szeleteli és ráteszi a salátaágyra. A mogyorót csak meg kell pirítani és ráhelyezni a salátára, nem nagy kunszt. A hagyma a csirke párolás alól végül is elhagyható, ízlés kérdése. A desszertbe a gyümölcsöt le kell turmixolni és szűrőn átpasszírozni, hogy a magok ne kerüljenek bele, így egy krémesebb gyümölcsalapot kapunk.Ennyi az egész!

Unknown on 2020. április 30. 6:59 írta...

Én a spagettire lennék kíváncsi! Én a látottak alapján úgy láttam hogy csak a fokhagymát pirított vajon önmagába.. Semmi pepperonit nem láttam meg petrezselymet és mintha fehér bort öntött volna rá!!???

Unknown on 2022. január 21. 14:13 írta...

Én pontosan a fehérbor miatt kerestem a receptjét.de tényleg pontatlan.

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template