2009. szeptember 9., szerda

A szerda este vendéglátója a rutinos és vendégszerető Zoltán Erika


Zoltán Erika

Az 1990-es évek egyik legismertebb énekesnője és tánctanára volt.

Férjével Robby D-vel (Kátai Róbert) - aki táncos-koreográfus -, a 90-es évek elején találkoztak. Erika akkor már férjnél volt, de pár hónapos ismeretség után úgy döntött elválik párjától és összeköltözik Robival, akivel azóta is nagyon boldogok.
1997-ben összeházasodtak. Van egy közös gyerekük, aki 1997. december 20-án született.


A háziasszonyok királynője: Zoltán Erika
Rutinos, magabiztos és kedves. Erika vendégszeretetével és főzőtudományával lenyűgözte sztárvendégeit.

Talán nincs olyan ember Magyarországon, aki legalább egyszer ne táncolt volna Zoltán Erika dalaira. Hiszen ő volt a '90-es évek egyik legsikeresebb énekesnője.

Erika egyszer már bizonyított a Vacsoracsatában, de másodszor is szívesen fakanalat ragadott, hogy tanúbizonyságot tegyen főzőtudományáról. A mai adásban azonban nem otthonában, hanem balatoni nyaralójukban látta vendégül a magyar celebeket.

Erika mit sem változott az előző adáshoz képest, éppoly jó háziasszony, mint akkor volt. Mostani vendégeit is lenyűgözte kedvességével és figyelmességével. Sztárvendégei is otthon érezték magukat nála.

A csípős, fűszeres mexikói ételek helyett Erika most családja kedvenc fogásait készítette el. A menü osztatlan sikert aratott, a vacsora nagyon jó hangulatban telt, amit egy Josh és Jutta meglepetés koncerttel és közös dalolászással zárt.

A mai estét Laár András, Lola és Nagy Sándor 10 ponttal jutalmazta, Faragó András pedig 9-el. Erikának így összesen 39 pontja van.





Előétel:

Joghurtos vegyes sali, ahogy Zozi szereti fasírtgolyókkal, fokhagymás party zsemlével

Fasírtgolyók pulykából

Hozzávalók:
1 kg pulyka darált hús 50% mell
50 % comb keverve
4 szelet toast kenyér
1 tojás
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
őrölt piros paprika
szárított petrezselyem

Elkészítés:
A hagymát nagyon apróra felkockázom és ez kis oliván puhára dinsztelem. Egy mély keverőtálba az összes hozzávalót elkeverem, a húst a dinsztelt hagymát az olajjal együtt, a fokhagymát belenyomom és beleteszem a tojást, a vízbe áztatott és kicsavart kenyeret és ízlés szerint a fűszereket. Kézi robot géppel jó alaposan összedolgozom, hogy a kenyér ne maradjon sehol darabos. Ezután vizes kézzel apró golyókat formázok és meghempergetem zsemlemorzsában. Forró olajban pirosra sütöm.


Joghurtos saláta

Hozzávalók:
8 natúr joghurt
1 natúr joghurt 5 dl-es (nagy)
1 doboz 2 dl-es tejföl
3 kanál light majonéz
2-3 gerezd fokhagyma

bors
szárított petrezselyem
5–6 db savanykás alma
1 doboz 400g–os kukorica konzerv
20 dkg kockára vágott trappista sajt
20 dkg kockára vágott csirke vagy pulykamell sonka

Elkészítés:
A joghurtokat a tejföllel, a majonézzel a fűszerekkel és a fokhagymával kézi habverővel jól elkeverjük. Ezután a kockára vágott almát, a sonkát, a sajtot és az egy doboz kukorica konzervet bele tesszük, és jó alaposan összeforgatjuk. Egy–két órát hagyjuk állni a hűtőben tálalás előtt, hogy az ízek jót összeérjenek.

Az előételről:
Erika előételként lánya, Zozi kedvenc fogását készítette - joghurtos vegyes salit -, ahogy Zozi szereti, vagyis fasírtgolyókkal, fokhagymás partizsemlével. A gusztusos saláta igazi ízkavalkád volt vendégei számára. A sonka és a sajt erőteljes ízét nagyon jól tompította az alma, így a gazdag alapanyagokból készült fogás osztatlan sikert aratott a vendégek körében.



Főétel:

Fokhagymával tűzdelt pulykamell - ahogy Trudi mama tanította – krumpligombóccal és lila káposztával

Pulyka sült

Hozzávalók:

Egy szép nagy pulykamell
30-40 dkg szeletelt bacon
4-5 gerezd fokhagyma

pulykasült fűszerkeverék

Elkészítés:
A hártyáitól megtisztított, megmosott pulyka mellet minél több helyen, éles kés hegyével „kilyukasztom”. A lyukakat megtömöm vékony szelet fokhagymával. Amikor már alaposan megtűzdeltem a mellet, megszórom egy kis sóval és pulykasült fűszer keverékkel. A hús tetejét beterítjük a szeletelt bacon szalonnával, majd az egészet betesszük egy olajozott tepsibe. Ráöntünk egy pohár vizet, lefedjük, és 200 fokon sütjük. Kb.20 perc elteltével levesszük a tetejét és a sült hús szaftjával meglocsoljuk a húst. A hőfokot 160 fokra tekerem és lassan még kb. 40 percig sütöm. Én mindig locsolgatom kb. 10 percenkét és 30 perc elteltével hús villával megszúrogatom, hogy tudjam mikor sült át teljesen az egész darab pulykamell.


Párolt káposzta

Hozzávalók:

egy nagy fej vörös káposzta
egy nagy fej vöröshagyma
babérlevél
egy evőkanál cukor
ecet - 10 % -os

bors
fokhagyma

Elkészítés:
A káposztát vastagabb csíkokra vágom, de természetesen, aki a puhábbra párolt káposztát szereti, vágja vékony csíkokra. A hagymát apró kockára vágom és olajon megpárolom. Ráteszem a csíkokra vágott káposztát, meglocsolom egy kis vízzel és sóval, borssal, a fokhagyma présen kinyomott fokhagymával, egy két kanál ecettel és egy ek cukorral ízesítem. Fedő alatt lassú tűzön párolom, amíg a káposzta megpuhul. Ha a párolás közben elfőtt a víz, mindig pótolni kell. Amikor készre párolódott, még lehet ízesíteni egy kis ecettel és cukorral.

Krumpli gombóc

Hozzávalók:

1,5 kg krumpli
1 egész tojás
sinom liszt


Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm. Miután kihűlt meghámozom és egy nagy tálba krumpli nyomóval jó alaposan összetöröm. Hozzá teszem a tojásT a sót és annyi lisztet, hogy ne ragadjon, lehessen gombócot formázni belőle. Vizes kézzel megformázzuk a gombócokat és olajos, sós, forrásban lévő vízben apránként kifőzzük. Az átfőtt gombócokat olajjal kikent tálba szedjük, hogy ne ragadjanak össze.

A főételről:
Az est második fogása fokhagymával tűzdelt pulykamell volt krumpligombóccal és lila káposztával. Erika ezzel a fogással sem okozott csalódást vendégeinek, ugyanis olyan jól sikerült, hogy sztárvendégei egy szem morzsát sem hagytak a tányérjukon.



Desszert:

Túrós sütemény-ahogy Robi szereti- triple sec-be áztatott gyümölcssalátával

Túrós süti

Hozzávalók:
1 kg friss túró
15 dkg puha vaj
egy pohár – 2dl-es – kristály cukor
1 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
1 csomag bourbon vaníliás puding por
egy evőkanál liszt
4 egész tojás

Elkészítés:
Egy keverőtálba tesszük a túrót, a vajat és villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a pudingport, a cukrot a citromlét, a citrom reszelt héját és a lisztet. Gépi habverővel jól összekeverjük, majd a tojásokat egyenként hozzá adva addig keverjük, míg igazán krémes állagot nem kapunk. Kivajazott és lisztezett tepsiben lassú tűzön, kb.180 fokon 40 - 45 percig készre sütjük. Amikor már nem forró, a tetejét porcukorral meghintjük.


Tripli seccel bolondított gyümi saláta Hozzávalók:
2 db kiwi
egy nagy fürt fehér szőlő
2 db nektarin
8 db nagy szem eper

Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük és kb. 8 cl.tripli sec-el meglocsoljuk. Egy két órát hűtőben állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezzel a salival tálaljuk a túrós sütit. Díszítéshez használhatunk szép friss gyümölcsöket, pl. szeder, málna, áfonya vagy ribizli.

A desszertről:
Az est utolsó fogása férje kedvenc finomsága volt - túrós sütemény triple sec-be áztatott gyümölcssalátával. Erikának ez a fogása is kifogástalanul finom volt.



Forrás: vacsoracsata.tv

2 megjegyzés:

Unknown on 2010. június 4. 21:39 írta...

Kedves Erika!
Megadnád a Robi ropi receptjét?
Családom nem édesszájú,de a sós ropogtatni valókat nagyon szeretik.Köszönettel: Márti

Unknown on 2010. augusztus 5. 12:19 írta...

Szia Erika!
Én is a Robi ropi receptet szertném megkapni.
Köszönettel: Kati

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template