Nagy Sándor
Színész diplomáját a Színház és Filmművészeti egyetemen szerezte.
Jelenleg a Madách színházban játszik.
Nagy Sándor remekelt a Vacsoracsatában!
A népszerű színészt nem győzték dicsérni a vendégek, olyan jól látta el házigazdai teendőit.
A hét utolsó estéjén Nagy Sándorra került a sor, hogy lenyűgözze vendégeit főzőtudományával. A népszerű színészről egyik vetélytársa sem gondolta, hogy a konyhában is olyan jól helyt tud állni, mint a világot jelentő deszkákon.
Sanyi azonban bebizonyította, hogy ő bármely főállású háziasszonnyal versenybe tud szállni, ha a helyzet úgy kívánja. Olyan háromfogásos menüt készített sztárvendégeinek, hogy még a kötözködő Laár András sem talált benne kivetnivalót.
A vacsora nagyon jó hangulatban telt. A desszert előtt egy kis activiti játékra invitálta vendégeit. Az estét pedig egy szívet melengető verssel zárta.
A jó hangulatú estéért Faragó András 9 pontja kivételével mindenkitől 10 pontot kapott. Összesen 39 pontja lett, így Zoltán Erikával holtversenyben a második helyen végzett.
Előétel:
Csülkös sárgaborsóleves
Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó
50 dkg füstölt csülök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál zellerszár
1 ág kakukkfű
só
darált bors
fél db zöldségleves kocka
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj.
Tegyük fel egy főni egy fazékba a csülköt, majd ha puha szűrjük le róla a főzőlevet.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár perc pirítás után öntsük hozzá a jól megmosott sárgaborsót, és öntsük fel legalább két liternyi főzőlevével, amiben a csülköt puhára főztük. Várjuk meg, míg felforr,utána vegyük vissza a lángot fűszerezzük kakukkfűlevéllel, kevéske daráltborssal, ízesítsük sóval és a leveskockával. Szeleteljük fel az alaposan megmosott zellerszárat, majd azt is tegyük a készülődő leveshez. Főzzük addig, míg a sárgaborsó meg nem puhul, majd vegyük le a tűzről és a bekapcsolt merülő mixerrel kavarjunk bele. Nem kell teljesen pürésíteni elég, ha a leves tartalmának egy része zúzódik össze. Helyezzük vissza a tűzre, tegyük hozzá a felkockázott főtt csülköt, majd forraljunk rajta még egyet. Azonnal forrón tálaljuk leveses tányérokba.
Az előételről:
A csülkös sárgaborsóleves Sándor összes vendégének elnyerte tetszését. A füstös ízt egy kevés kolbásszal hozta felszínre, így sokkal érdekesebb és különlegesebb lett az íze.
Főétel:
Húsgolyók tormás krumplipürével
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
fél csokor metélőhagyma
só
darált bors
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
étolaj a kisütéséhez
2 kg burgonya
10 dkg vaj
kis darab friss torma
3-4 dl tej
Tegyük a darált húst egy nagy tálba, adjuk hozzá a fűszereket, majd jó alaposan gyúrjuk össze. Formázzunk belőle vizes kézzel kis gombócokat, tegyük egy nagy sütőlemezre, és forró sütőben 150-160 fokon 15-20 perc alatt süssük pirosra. forró olajban is kisüthetjük egy nagy serpenyőben.
A krumplipüréhez tegyük fel főni a meghámozott burgonyát, ízesítsük sóval, majd ha elkészült szűrjük le. Tegyük hozzá a vajat, reszeljünk rá a friss tormából, majd krumplinyomóval nyomjuk át, és keverjük habosra a tejjel.
A főételről:
Az est főfogása húsgolyó volt áfonyás pityókapürével. A fűszeres fogás éppoly nagy népszerűségnek örvendett, mint az előétel. A várt hatás itt sem maradt el, Sándor vendégei nem győzték dicsérni házigazdájuk főételét.
Desszert:
Gofri
Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás
1/2 l. tej
50 dkg liszt
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom
A puha margarint, a cukrot, az egész tojásokat habosra keverjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A citromhéjat reszeljük le. A tojásos masszához adjuk hozzá a lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A tésztát jól dolgozzuk össze, annyira híg legyen, hogy a fakanálról lecsöpögjön. A kontaktgrillt melegítsük fel, margarinnal kenjük meg, ez utóbbit 3-4 darabonként ismételjük meg. A tésztából kb. 2 dl kenjünk szét az alsó rácson, csukjuk rá a felső részt úgy 3-4 percre. Arany barnára süssük. Porcukorral megszórva, vanília krémmel vagy tejszínhabbal megtöltve fogyaszthatjuk, hidegen melegen egyaránt finom.
A desszertről:
A málnás gofritorony nemcsak finom volt, hanem látványos is. A szívformájú gofrikból ugyanis Sándor piramist készített vendégei tányérjára, és málnás dzsemmel ízesítette, az élvezeteket pedig különleges borokkal fokozta.
Forrás: vacsoracsata.tv
1 megjegyzés:
Hello!
nem tudja valaki, hogy amikor főzött Nagy Sándor, milyen zene ment a film alatt, ilyen lightos, blues féle volt.
Üdv.
Megjegyzés küldése