2009. szeptember 18., péntek

A hét Vacsoracsatájának utolsó napján Hujber Ferenc volt a vendéglátó


Hujber Ferenc

Színész

1999-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.
1998-2001-ig a Vígszínház tagja volt.
Forrás: storyonline.hu/sztarlexikon




Feri vágyfokozó alapanyagokkal próbált pontokat kicsikarni vendégeiből

Feri vacsoráján mindent megtett, hogy elkápráztassa sztárvendégeit...

A hét utolsó házigazdájaként Hujber Feri invitálta otthonába egy laza, könnyed vacsorára vetélytársait. A népszerű színész mindent megtett, hogy elkápráztassa vendégeit, menüsora azonban mégsem aratott osztatlan sikert.

Welcome drinkként itt is, mint a hét eddigi házigazdáinál pálinkát kaptak a sztárvendégek.

Feri estéjén már érezhető volt, hogy ez a hét az utolsó vacsorája. Olyan jól összeszokott a társaság, mintha ezer éve barátok lennének. Mindenki otthonosan érezte magát vendéglátójánál, és rutinosan mozgott otthonában.

A vidám hangulatú lakomázást egy exkluzív táncoktatással zárták.

Feri vendégszeretetéért és szakácstudományáért Barbitól 7, Athinától 8, Lászlótól és Imrétől pedig 9-9 pontot kapott, így összesen 33 pontja van.






Előétel:

Gölödin

1/2 kg burgonya
petrezselyem zöldje
2 db zöld-paprika
2 db paradicsom
1-2 édes káposztalevél
1 fej vöröshagyma
zeller
1 gerezd fokhagyma

vegeta
1/2 kg finomliszt
1 tojás
kb.: 1dl paradicsomlé

Egy hideg vizet feltesszük főni a paprikával, paradicsommal, belerakjuk a zellerzöldet, hagymát, káposztalevelet és a fokhagymát. Megízesítjük a sóval, vegetával, petrezselyem zölddel, és összefőzzük, majd beleforraljuk a paradicsomlét. Ha a felforrt, belefőzzük az elkészített gombócokat.

Gombóc: a burgonyát megfőzzük, áttörjük és a tojással és a liszttel összedolgozzuk, sózzuk. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható legyen, majd lisztes kézzel gombócokat formázzunk belőle (kb. 5 cm átmérőjűt) Ha a leves kész, belefőzzük.


Az előételről:
Az est első fogása gödölinleves volt. A furcsa nevű leves csak Szacsvay művészúrnak ízlett.



Főétel:

Sült báránygerinc

Hozzávalók:
kb.:1,5 kg konyhakész báránygerinc

6-7 evőkanál mangalicazsír burgonyás lángos
fél kiló liszt (bio finomliszt)
25 dkg vízben megfőtt
megtört burgonya
2 dl meleg víz só
2 dkg élesztő
bioolaj

A gerincet megtisztítjuk a rajta maradt inaktól, de egy vékony zsírréteget rajta hagyok. Megsózom; más fűszert nem használok hozzá, hogy a hús különleges íze jobban érvényesüljön. Forró sütőben, nagy lánggal (200 °C) 10 percig sütöm. Ekkor megfordítom, a tüzet közepesre mérsékelem (180 °C), és nagyságától függően további 20-30 percig sütöm.
A csontról lefejtve, fölszeletelve tálalom. Akkor jó, ha a közepe rózsaszínű, de nem véres.

Burgonyás lángos
Elkészítés:
A lisztet átszitálom, meleg helyre teszem. a krumplit megfőzöm, összetöröm. Az élesztőt 1 dl meleg vízben, 1 kiskanál liszttel elmorzsolom, összekeverem, meleg helyre teszem (felfuttatom). Ha már szép magasra feljött a habja, akkor jó. A lisztet összekeverem az élesztővel, a széttört krumplival, sóval és még egy deci vízzel. Megdagasztom, levegős mozdulatokkal, majd meleg helyre teszem kelni. Ha már feljött két-háromszorosára, akkor kinyújtom ujjnyi vastagra, és kis cipókat formálok belőle olajos kézzel, majd fém tepsire helyezve még 20 percre visszateszem meleg helyre kelni. Forró bioolajban kisütöm, az olajat letörlöm róla nedvszívó szalvétával.


A főételről:
Az est főfogása sem aratott osztatlan sikert. A juhászok bűnös álmát ugyanis nehéznek találta Athina gyomra, Barbi pedig a pikáns fűszerezést hiányolta.



Desszert:

Sajttorta

Hozzávalók:
45 dkg sajt krém
2 db tojás
3/4 bögre cukor
2 evőkanál citromlé
reszelt citromhéj
2 kávéskanál vanília aroma
10 dkg édes keksz
10 dkg margarin
kevés gyömbér

Elkészítés:
A margarint megolvasztom, és az előre ledarált kekszet belekeverem, majd egy kb. 24 cm átmérőjű tortaforma alját egyenletesen beterítem az így készült masszával. A többi hozzávalót egy nagyobb tálban összevegyítem, és robotgéppel kb. 3-4 percig nagy fokozaton keverem. Az elkészült krémet a tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben közepesnél gyengébb lángnál kb. 3/4-1 óra alatt készül el. Felszolgálás előtt friss idénygyümölccsel, vagy előre elkészített gyümölcs-szósszal lehet díszíteni


A desszertről:
Az est utolsó fogása egy finom sajttorta volt, mely Imi kivételével mindenkinek elnyerte a tetszését. Olimpiai bajnokunk szerint, egy kicsit citromos és savanykás ízű volt.


Forrás: vacsoracsata.tv

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template