2009. szeptember 1., kedd

Hajdu Steve a kedd esti vendéglátó a Vacsoracsatában


Hajdu Steve

Színész, zenész, humorista. Az RTL Klub Heti Hetes című műsorának állandó szereplője.
1994-1997. Új Színház, 1998- Vígszínház tagja
Néhány filmszerep: Magyar vándor, Egy szoknya egy nadrág, Egy bolond százat csinál, Világszám, Üvegtigris, Csak szex és más semmi, Az igazi mikulás
Az RTL Klub Heti Hetes című műsorának tagja.
A Fregoli színészegylet alapító tagja (2005) Saját színészzenekara: Könnyű Esti Sértés (ő basszusgitáron játszik)
Hajdu Steve weblapja: www.hajduistvan.hu


Hajdu Steve elkápráztatta vendégeit!
A keddi adásban a Heti hetes legfiatalabb tagja próbálta elkényeztetni vendégeit.

Hajdu Steve egy gyönyörű panorámájú lakásban él, melynek fiatalos design-ja jól tükrözi a házigazda színes egyéniségét. Az otthonán látszik, hogy Steve vonzódik a klasszikus értékekhez, a gyermekkorából származó dolgokhoz és a családi ereklyékhez.

Már a menükártyán szereplő ételek neve lenyűgözte a vendégeket. Bajor Imre szerint házigazdájuk nagyon tudhat valamit, ha ilyen gasztronómiai remekművekkel várja őket.

Kevesen tudják, de Steve nemcsak szeret, de tud is főzni. A konyhában olyan rutinosan mozog, hogy akár egy igen tapasztalt háziasszonyt is lekörözhetne. Igaz, a turmixgéphez nem ért, de ezt főzőtudományával ezt a hiányosságot jól ellensúlyozza.

Vacsoravendégeit eperpüréből és extra száraz pezsgőből készült üdvözlőitallal várta.

A welcome drink után terítékre került az előétel, mely osztatlan sikert aratott, ahogy a vacsora további fogásai is elvarázsolták az asztaltársaságot.

A gazdag ízvilágú vacsorát egy blues produkcióval zárták. Az estét Teddy kivételével – aki 9 pontra értékelte Steve teljesítményét - mindenki 10 ponttal jutalmazta,
így Hajdu Steve-nek 49 pontja van.





Hajdu Steve menüje:

Előétel:

Csirkemáj paté grillezett almán lilahagymás lekvárral

Hozzávalók:
olaj
hagyma
csirkemáj

bors
bazsalikom
dijoni mustár
lilahagyma
cukor
méz
száraz vörösbor
alma
kifli

Elkészítés:
Először csirke májpástétomot készítek. Olajat hevítek, majd az apróra vágott hagymát megdinsztelem rajta. Miután a májat megsóztam, borsoztam, belehelyezemtem a serpenyőbe, és friss bazsalikomot hozzáadtam, megpirítom. Majd hozzáteszem a dijoni mustárt is. Miután átsült a máj, robotgéppel pépesítem.

Lilahagyma jam:
Karikára vágott lilahagymát bő olivaolajon megdinsztelem lassú tűzön. A művelet végén hozzáadom a cukrot, a mézet, a száraz vörösbort. Kevés őrölt borssal fűszerezem. Lassan főzőm, amíg szirupossá nem válik, majd hagyom kihűlni.
Az almakarikát vajon pár másodpercig grillezek, majd ugyan ezt teszem a rongyoskifli karikával. Így tálalom. Alul az almakarika, rajta a rongyoskifli karika, egy "gombóc" csirkemáj paté, és a tetejére ráöntöm a lilahagyma jam-ot, ízlés szerint.

Az előételről:
Steve előételként egy igazi ínyencséget, csirkemáj-pástétomot szolgált fel grillezett almán, lilahagymás lekvárral. Az adag nagyságát leszámítva vendégei maximálisan elégedettek voltak a fogással. A gazdag ízvilágú étvágygerjesztővel minden vacsoravendégének a kedvére tudott tenni. Bajor szerint ez a fogás egy igazi gasztronómiai csoda volt.


Főétel:

Rántott csirkemellfilé - Steve módra

Hozzávalók:
csirkemell
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
olíva olaj
koktélparadicsom
mozzarella
krumpli
saláta

Elkészítés:
Egy fél csirkemell filét késsel a mell közepén kettényitom, ami által vékonyabb, nagyobb mellfilém lesz. Kicsit kiklopfolom, mert egyszerű rántott csirkemellet készítek. A panírozás a szokásos. Először liszt, majd tojás, végül zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban kisütöm, majd félre teszem.
Egy másik serpenyőben forró olíva olajon rengeteg bazsalikomot, és félbevágott koktélparadicsomot összerottyantok. Ezt az egyveleget ráteszem a csirkemell filére, majd karikára vágott mozarella sajttal befedem. Az így elkészült ételt 8-10 percre sütőbe teszem, hogy a sajt szépen ráolvadjon, és kész. Köretnek egyszerű sültburgonyát, és madársalátát adok.

A főételről:
A Hetesek azt hitték – vagyis titkon abban bizakodtak -, hogy házigazdájuk nem tudja felülmúlni az előételt. Aztán terítékre került a főétel. A rántott csirkemell filét Steve-módra olyan gusztusosan szervírozta a házigazda, hogy egy vendég sem tudott ellenállni neki. Hajós szerint főételük egy igazi magyaros bőségtál volt, egy jó nagy szelet rántott hússal.


Desszert:

Tiramisu friss epervelővel

Hozzávalók:
4 tojás
3 cs vaníliás cukor
3 k ek cukor
50 dkg mascarpone
1-2 evőkanál martini vagy konyak
kb 40 db babapiskóta

a piskóta áztatásához:
3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor
egy kupica konyak

a tetejére:
2-3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarom. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadom, majd martinival vagy konyakkal ízesítem. A tojások fehérjét kemény habbá verem és lazán a sajtos krémbe forgatom. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverem. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatom, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatom. A fele krémet egyenletesen rárakosgatom. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenem, végül kakaóport szitálok rá.
Hűtőszekrényben körülbelül fél órát hagyom állni.

A desszertről:
A vacsorát egy lágy, könnyű tiramisu zárta. A krémsajt és az eper íze annyira jól összeért, hogy ebben a fogásban sem találhattak a vendégek kivetnivalót.


Forrás: Vacsoracsata.tv

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template