2009. szeptember 10., csütörtök

Faragó András a ma esti Vacsoracsatában a maximum pontot begyűjtötte


Faragó András

Magyar operaénekes, a Gálvölgyi show oszlopos tagja.






Faragó András szakmát tévesztett?

A ma este házigazdája, Faragó András elkápráztatta vendégeit főzőtudományával.

Faragó András, a Gálvölgyi show egyik oszlopos tagja volt a ma este vendéglátója. Vásárolni lányával ment, a vadász lesre, ahol az est fénypontjához szükséges alapanyagot szerevzte be, már csak egyedül.

Lánya a vacsorához szükséges alapanyagok megpucolásában is besegített, de a főzésnél már magára hagyta apukáját. András azonban egy percig sem esett kétségbe, és olyan rutinosan mozgott a konyhában, mintha séf lenne.

A welcom drink, itt is, mint Erikánál pálinka volt, majd egy rögtönzött paródiaesttel szórakoztatta vendégeit. A fogások finomak voltak, még Laár András is mindennel meg volt elégedve.

A vacsora végén András egy zenész produkcióval kedveskedett vendégeinek. Elöször csak egyedül és egy gitáros kísérésével, majd Papadimitriu Athinával adott elő egy duettet.

András vendégei maximum pontszámmal jutalmazták az estét, így összesen 40 pontja van.






Előétel:

Saláta leves

Hozzávalók:
1 fej saláta
4 gerezd fokhagyma
1 1/2 dl tejföl
5 egész tojás
15 dkg mangalica szalonna

bors
tárkony
őrölt kömény
1 ek. borecet
2 ek. liszt
2 l víz

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk, a tepertőt kiszedjük. A zsiradékon a felvert tojásokból rántottát készítünk. Felkockázzuk. 3 ek. zsiradékon megpirítjuk a lisztet, világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tűzről levéve felengedjük hideg vízzel és habverővel csomómentesre keverjük. Kiforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a fűszereket és 5 percig főzzük.
A tányérba tesszük a tepertőt, rántotta kockákat, beletépkedjük a megmosott salátaleveleket és rászedjük a forró levest.


Az előételről:
Az est első fogása salátaleves volt. Sándor és Erika az adás elején elmondták, hogy ilyen levest még soha nem ettek, így kiváncsian várták az estét, hogy végre megkóstolhassák. A különleges ízvilágú levesben volt minden, mangalica, rántotta, fokhagyma. A pikáns és savanykás ízű leves András összes vendégének elnyerte a tetszését.


Főétel:

Vörösboros vaddisznó pörkölt és Kapros juhtúrós sztrapacska

Vörösboros vaddisznó pörkölt

Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznó comb
0,5 kg beáztatott füstölt tarja
5 fej vöröshagyma
2 dl vörösbor
6 gerezd fokhagyma
15 dkg mangalica szalonna
2 paradicsom
2 paprika
1 csípős paprika

bors
boróka bogyó
köménymag
rozmaring
majoránna
bazsalikom
őrölt pirospaprika
vad-fűszerkeverék

Elkészítés:
Zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, köménymagot, a tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, kis vízzel felengedjük, felforraljuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, lassú tűzön főzzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, fűszereket, a tarját, vörösbort. Kb. 2.5-3 órán keresztül készre főzzük.


Kapros juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
2 db tojás
0,5 kg búzaliszt
fél teáskanál só
5 dkg mangalica szalonna
1 pohár tejföl
0,5 kg juhtúró
darált bors
1 evőkanál vaj
1 csokor kapor

Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, majd reszeljük le egy finomlyukú reszelőn. Tegyük egy tálba, majd szórjuk rá a lisztet, üssük rá a tojásokat, majd annyi vizet adjunk hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát tudjunk készíteni belőle.
Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, szórjunk bele sót, majd galuskaszaggatóval szaggassuk a sztrapacska tésztáját a vízbe. Várjuk míg felforr, majd szedjük át egy szűrőedénybe. Folyó hideg vízzel mossuk át jól, és hagyjuk jól lecsepeg.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a kis kockákra felvágott húsos szalonnát, pirítsuk meg, majd morzsoljuk rá a túrót. Tegyük hozzá a lecsepegtetett sztrapacskát, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, majd jól forrósítsuk össze.

A főételről:
Az előétel után, asztalra került az est főfogása, a vörösboros vadpörkölt, juhtúrós sztrapacskával. A különleges illatú pörkölt, nemcsak gusztusos, hanem finom is volt, amit Topi egy pohár vörösborral bolondított meg.


Desszert:

Erdei gyümölcsös túrós őzgerinc

Hozzávalók:
3 dl tejszín
fél kocka ráma margarin
30 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
25 dkg tehéntúró
2 ek. kristálycukor
1 vaníliás cukor
1 zselatin fix
babapiskóta
rum

Elkészítés:
A margarint a fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrokat, tejszínt, túrót. Hevítjük, majd a tűzről levéve botmixerrel elegyítjük, közben lassan hozzáadagoljuk a zselatin fixet. Beleöntjük a folpackkal kibélelt őzgerinc formákba, beleszórjuk a lecsepegtetett gyümölcsöt. A visszamaradt gyümölcslében elkeverünk 2ek. rumot és megforgatjuk benne a babapiskótákat. Majd az őzgerinc forma tetejére tesszük. Ráhajtjuk a folpackot és hűtőben 6-8 óra alatt lehűtjük.
Tálalás előtt a fóliát kibontjuk és kifordítjuk a kész őzgerincet.


A desszertről:
A vacsora utolsó fogását mindenki kíváncsian várta, mert a menükártyát olvasva el sem tudták képzelni, hogy milyen lehet az az őzgerinc sütemény. A látványos és finom finomság tökéletes levezetője volt az estének. A könnyű, gyümölcsös finomság egyáltalán nem volt nehéz és édes is csak annyira, hogy elvegye az erdei gyümölcs fanyarkás ízét.



Forrás: vacsoracsata.tv






0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template