2009. szeptember 2., szerda

Bajor Imre a mai Vacsoracsata vendéglátója


Bajor Imre

Bajor Imre színészi pályáját az Állami Déryné Színházban kezdte 1976-ban, 19 évesen. 1984-től öt éven át ugyanitt színész volt, majd 1989-től a Játékszínben játszott.
1999-től szabadúszó.
Számos színpadi darabban feltűnt, a nagyobb közönség a Szomszédok című tévésorozatból ismerte meg, ahol fodrászfiút játszott. Bajor nagy népszerűségre tett szert, több show-ba meghívták, és Csóközön című önálló estjével bejárta az országot. A kilencvenes évektől elmaradhatatlan résztvevője a Rádiókabaréknak. Persze a filmezés is fontos a számára. Szerepelt többek között a Meseautó című, közönségsikert aratott remake-ben, melyben az eredeti filmen Kabos Gyula által játszott szerepet bízták rá. 2004-ben Tímár Péter Le a fejjel című produkciójában szerepelt Hernádi Judittal és Gálvölgyi Jánossal.
RTL Klub: Bajor Show, Pasik, Heti hetes


Bajor Imrét felesége mentette meg a csúfos vereségtől
A szókimondó, magabiztos színész bebizonyította, hogy igazából csak a szája nagy, a főzéshez szinte semmit nem ért. Feleségének köszönhetően a Hetesek ma sem maradtak éhen.

Szerda este a Heti hetes egyik alapító tagja, Bajor Imre látta vendégül a Heteseket és engedett bepillantást otthonába. Az elismert művész saját rezidenciáján látta vendégül a kritikus asztaltársaságot.

Imre már az adás elején beismerte, hogy még egy teát sem tudna megfőzni, nemhogy egyedül bevásárolni vagy háromfogásos menüt elkészíteni. A helyi bevásárlóközpontba sofőrje, Laci vitte el, aki nemcsak a sofőr szerepét látta el, hanem Bajor jobbkeze is egyben. A színész ugyanis úgy eltévedt a boltban levő sorok között, mint egy labirintusban. A vásárlás után pedig kezdetét vette a főzés. Imi, amint belépett a konyhába máris segítségért kiabált feleségének, Ildinek. A színész az egész menüt Ildi instrukciói alapján készítette, még a spárgát is felesége útmutatója szerint hámozta.

A vendégeket kedvenc italával, azaz mojitóval fogadta. A vacsorát jó hangulatban fogyasztották el, de nem maradhatott el az élcelődés sem: többször megkérdezték, hogy az adott fogást miként készítette Ildi. A vacsora után a klubszoba felé vették az irányt és egy billiárd partival zárták az estét.
Bajor vendégei nem voltak szűkmarkúak, és Hajós András 9 pontja kivételével mindenki 10 ponttal jutalmazta vacsoráját.
Így a szerdai vendéglátó összesen 49 ponttal büszkélkedhet.




Előétel:

Bajor „spárga rém”leves

Hozzávalók:
2-3 csomag spárga (lehet fagyasztott is)
póré hagyma vagy újhagyma
1 nagyobb fej burgonya
1 doboz tejszín
húsleves vagy kocka
petrezselyem
szerecsendió
fehér bors
cukor vagy édesítő
1 db tojássárgája
snidling
mandula

Elkészítési mód:
Főzzük meg a megtisztított spárgát, a zsenge fejeket külön főzzük meg enyhén sós vízben. Dinszteljünk meg egy póré vagy újhagymát. Vágjunk fel karikára 1 db burgonyát és a hagymát illetve a burgonyát öntsük fel húslevessel. Miután megpuhult a krumpli öntsük hozzá a megfőtt és leszűrt spárgát majd turmixoljuk le. Öntsük fel tejszínnel és ízlés szerint tegyünk hozzá petrezselymet, szerecsendiót, fehér borsot, cukrot vagy édesítőt. A végén üssük hozzá egy tojásnak a sárgáját, hogy sűrűbb legyen. A tetejét szórjuk meg mandulával.


Az előételről:
Imre vendégei a vacsora előtt sokat viccelődtek. Arra számítottak, hogy csak tasakos levest, gyorsfagyasztott ételt és a sarki cukrászdából rendelt desszertet kapnak majd. Volt is nagy ámulás, mikor terítékre került az első fogás (Bajor „spárga-rém” levese, ahogy a vendégek nevezték). A spárgaleves a celebtársaknak annyira elnyerte a tetszését, hogy még afelett is szemet hunytak, hogy nem Imi készítette a vacsorát. Tivadar szerint ez a leves még a spárgaleves feltalálóinak is elnyerte volna a tetszését.


Főétel:

Barnamártásos marhafelsál roppanós krumplival

Hozzávalók:
1 kg vesepecsenye
füstölt szalonna
1 fej hagyma
olívaolaj
húslé vagy marha húsleves kocka
2 db savanyú uborka
paradicsom
sárgarépa
mustár
1 dl vörösbor

Elkészítési mód:
A megtisztított vesepecsenyét sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben és hirtelen forró olajban süssük meg. Egy másik serpenyőben olívaolajon pirítsunk meg apróra vágott füstölt szalonnát. Ebbe dinszteljük meg a felkockázott hagymát és a karikára vágott répát, majd öntsük fel húslével. Daraboljunk bele 2 db savanyú uborkát. Tegyünk hozzá egy paradicsomsűrítményt. Tegyük ebbe vissza a húst és fél óráig hagyjuk főni majd szedjük ki a puha húst. A többit pedig turmixoljuk le. Tegyünk hozzá 1 ek mustárt és 1 dl vörösbort. Ezután tegyük vissza a húst.

A főételről:
A népszerű színész főfogásával sem okozott csalódást vendégeinek. A hús finom és omlós volt, a mártás pedig egyenesen fenséges. A főfogás elfogyasztása után meg is beszélték a Hetesek, hogy mától csak Imihez járnak vacsorázni, persze csak akkor, ha a felesége, Ildi főz.


Desszert:

Imó édes banánja gyümölcssalátával

Hozzávalók:
mennyiség ízlés szerint
ananász
sárgadinnye
szőlő
alma
őszibarack
szilva
vagy gyümölgykoktél konzerv
cukor
dió

Elkészítési mód:
A banánt vágjuk 4 felé. Vajon forgassuk meg, és amikor még félig kemény szórjuk meg kristálycukorral. Amikor megsült morzsoljunk rá egész diót. A banánt a sárgadinnye belsejébe tálaljuk.

A desszert sajnos nem váltotta be a hozzá főzött reményeket. Kern András például inkább egy összesütött barna pacának nézte a tányérján levő banánt, és egy odakozmált szalonnának, mint egy gusztusos finomságnak






Forrás vacsoracsata.tv

0 megjegyzés:

 

Celebek vacsora csatája, - Vacsoracsata receptek Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template